PEPPRAT RÖDGRÖNT

OM UPPSALA, SVERIGE OCH VÄRLDEN


Israeliska ledare talar om utplåning men människor över hela världen protesterar.

Israel fortsätter sina attacker mot Gaza.

Jag berättade igår hur den israeliska militären släpper ner flygblad till befolkningen i Gaza och varnar dem från att befinna sig i närheten av personer inom Hamas eller Hamas byggnader. De försöker framställa det som om de gör urskillning i sitt dödande och förstörande. När huset till en ”vanlig familj” bombas sönder och samman så säger militären att det är av misstag; ett tekniskt fel.

Detta hyckleri är naturligtvis motbjudande. Men när man läser de uppriktiga meningarna från andra ledande personer i Israel så inser man att det finns det som är ännu värre.

Vi har t.ex. den israeliske inrikesministern Eli Yishai som  i lördags skrev på en blogg hos den israeliska tidningen Haaretz att målet med operationen är att sända Gaza åter till medeltiden. Och i Jerusalem Post kritiserar Gilad Sharon (son till den förre premiärministern Ariel Sharon) den israeliska militärens påstådda önskan om att undvika skador på oskyldiga.  I en artikel som uttrycker ledarredaktionens uppfattning skriver han:

Önskan att förhindra skador på oskyldiga civila i Gaza kommer slutligen att leda till att man skadar verkligt oskyldiga: invånarna i södra Israel. Invånarna i Gaza är inte oskyldiga, de valde Hamas. Gazaborna är inte gisslan, de valde detta fritt och måste leva med konsekvenserna.
Vi måste utplåna hela kvarter i Gaza. Utplåna hela Gaza. Amerikanerna slutade inte med Hiroshima – japanerna kapitulerade inte tillräckligt snabbt, så de slog ut  Nagasaki också.
Det bör inte vara el i Gaza, ingen bensin eller fordon i rörelse, ingenting. Då skulle de verkligen kräva eldupphör.
Om detta skulle ske, skulle bilderna från Gaza vara obehagliga – men segern skulle vara snabb och livet för våra soldater och civila skonas.

Samtidigt demonstrerade hundratals människor på Habimatorget i Tel Aviv mot det intensifierade Gazakriget. På många platser över hela världen demonstrerade människor mot detta krig. Även i Sverige. Här i Uppsala demonstrerade hundratals människor i lördags med mycket kort varsel mot kriget. Du kan se denna demonstration på det här YouTube-klippet.

Media: SvD, Helsingborgs Dagblad, DN, Aftonbladet

Intressant?

Uppsala

Bloggat: Jonas Sjöstedt

Annarkia

Läs andra bloggar om Israel



Ett svar till ”Israeliska ledare talar om utplåning men människor över hela världen protesterar.”

  1. […] SVT1,2,3,SR1,2,SvD, DN1,2,3 & Pepprat Rödgrönt Läs även andra bloggares åsikter om Israel, Gaza, vapenvila, flygbombningar, terrorattentat, […]

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.